Elhelyezkedés


A környék


Lakásaink Budapest déli részén elhelyezkedő Csepel szigeten, a XXI. kerület szívében találhatóak. A kerület az utóbbi években nagy változáson ment át. Tökéletes elhelyezkedése miatt - ami annak köszönhető, hogy a belváros is legfeljebb 20 perc alatt elérhető - ideális infrastruktúrális körülményeket nyújt, így bármikor bárhova könnyedén eljuthat.

Ingatlanjaink a XXI. kerület Budapest és a II. Rákóczi Ferenc út 151. szám alatt találhatóak.

Közlekedési, szórakozási, kultúrális és szabadidő szempontból a környék egyértelműen Budapest egyik kedvelt övezetébe tartozik. Számos lehetőség közül válaszhatunk a környéken ha kikapcsolódásra, pihenésre vagy netán szórakozásra vágyunk.


HÉV állomás:

5 perc (Csepel, HÉV-állomás, H7)

 • Csepel - Boráros tér: 17 perc
 • Csepel - közvágóhíd: 20 perc
Buszmegálló:

2 perc (II Rákóczi Ferenc út, 36, 148, 152, 159)

 • Csepel-központ - Duna-part: 15 perc
 • Csepel - Kispest: 25 perc
 • Csepel - Közvágóhíd: 26 perc
Távolsági busz:

3 perc (688, 690, 673, 674)

 • Csepel-Halásztelek-Szigethalom (688, 690)
 • Csepel-Szigetszentmiklós-Szigethalom-Tököl (673, 674)
Autó:
 • M7: 15 perc
 • M1: 15 perc
 • M3: 20 perc
 • M5: 10 perc
 • M0: 5 perc

Közlekedés:


Mivel ingatlanjaink Csepel központjában találhatók, így minden karnyújtásnyira elérhető. A buszmegállók 2-2 perc sétára, a HÉV állomás 5 perc sétára, a távolsági buszmegálló szintén 5 perc gyalogútra található a Lara home-tól.

Ennek köszönhetően a Boráros tér 20 perc, a Közvágóhíd (Budapest Park, Nemzeti Színház, Müpa) hévvel vagy autóbusszal is akár 20-25 perc alatt megközelíthető.

Továbbá gépkocsival kényelmesen akár 15 perc alatt elérhető a belváros. A környébeli gyorsforgalmi utak és autópályák biztosítják a gyors közlekedést hosszú távra is, így akár egy hirtelen ötlet által vezérelt balatoni kirándulás, vagy egy ráckevei kastélylátogatás sem tart órákig. Az M0-s autópálya által az alábbi autópályák gyorsan elérhetőek:

A környékbeli tiszta és csendes parkok szintén hasonló élményt nyújtanak az arra járóknak legyen szó sétáról, vagy sportról, netán egy romantikus randevúról.

Végül de nem utolsó sorban lehetőségünk van a Csepel-sziget szépségeit hamar megközelíteni. A part csendes természetes környéke békés légkört biztosít egy kellemes sétára, vagy egy nyugodt pihenésre egy fárasztó nap után.

Egyéb tömegközeledési járatok:
HÉV:
H7
Autóbusz:
676
690
699
148
151
71
38
Volán:
673
688
690
22
22A
238
278

Infrastruktúra


A környék infrastruktúrális szempontból a legideálisabb környezetben helyezkedik el mind a fiatalok, mind az idősebbek számára. Az utca túloldalán rögtön szembe találhatjuk magunkat a Csepel Plázával, ahol üzlethelységek széles választéka tárul elénk (Kávézók, Mozi, Aldi, Bankfiókok, Kisboltok, Kormányablak). A Csepeli piac szintén 5 perc sétára található.

A kerület orvosi és gyerekorvosi rendelője mindössze 5 perc gyalogútra található a lakásoktól. Ügyintézési szempontból pedig Nagyposta, Rendőrség, Őnkörmányzat 10-10 perc sétára található, továbbá számos bankfiók biztosítja a lehetőséget pénzügyeink intézésére.

A kisgyermekek tanulási lehetőségeit a Budapest XXI. Kerületi Karácsony Sándor Általános Iskola, továbbtanulási opcióit pedig BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája valamint a Jedlik Ányos Gimnázium biztosítja a környéken. A legkissebbek részére a Mesevilág bölcsőde nyújthat pedagógiai szolgáltatást. Az intézmények csupán 5-10 perc sétára találhatóak, így könnyen és gyorsan elérhetőek.

Szolgáltatási részről a környék közvetlen közelében megtalálhatóak bankok, posta, valamint telefonszolgáltatók ügyfélfogadó irodái.


A Kis-Duna


A környék egyik legcsodálatosabb helyi természeti látványossága a Kis-Duna partja és környéke páratlan kikapcsolódási lehetőséget biztosít mindenkinek. A természetes környezet nyugodt, csendes békés légkört nyújt, ahol a part menti játszóterek és parkövezetek lehetőséget adnak akár a gyermekek szórakozására, akár a sportolni vágyók részére megfelelő tiszta környezetben.

A part szakaszán számos cukrászda, fagylaltozó és étterem található, amelyek kiváló étel és desszertkínálattal rendelkeznek.

A Kis-Duna partjánál található Hollandi úton megfelelő útszakasz várja az arrajárókat, amely a kerékpározás szerelmesei mellett a sétálni vágyók számára is kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A kutyás gazdik részére kutyakiképző ügyességi pálya is fellelhető. Az út mentén a teljes Csepeli Duna partot lehetőségünk van bejárni. Természetesen az útszakasz futásra is használható, így a sportolók számára is kiváló opció, valamint a szakasz mentén street workout pálya is található, ami szintén ideális egy kiadós edzés helyszínének.